MAKARON (RYŻOWY) ŚWIDERKI BIO 250 g - BARTOLINI
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.bartolini (makarony)
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
ekologiczna mąka ryżowa.
OPIS
Makaron ten wyrabiamy wyłącznie z mąki ryżowej, bez dodatku pszenicy. Jego sprężystość to zasługa specjalnych metod wyrabiania i suszenia ciasta.
Zastosowanie matryc z brązu nadaje makaronikom chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przyleganie sosu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5 minut al dente 4 minuty, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1483 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
W zakładzie produkowane są również wyroby zawierające GLUTEN i JAJA, które pomimo dołożenia starań mogą wystąpić w produkcie
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu
Makarony
-
Bez Cukru:
BEZ CUKRU (w składnikach)
-
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
-
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
-
Głębokość opakowania jednostkowego (cm):
7.00
-
Gwarantowany termin przydatności (w dniach):
120
-
Masa netto (g):
250
-
Producent:
BARTOLINI (makarony)
-
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES:
P.P.H. Tabit Sp. z o.o., Kołłątaja 44, 05-402 Otwock
-
Szerokość opakowania jednostkowego (cm):
13.00
-
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
-
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
-
Wysokość opakowania jednostkowego (cm):
21.00